Білівський НВК Вівторок, 23.04.2024, 09:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 22 » День цивільного захисту
12:03
День цивільного захисту

20 квітня 2016 року в школі проведено День цивільного захисту. Напередодні з особовим складом і учнями була проведена  інструктивна нарада та розроблений План підготовки проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування.

    До участі у заходах залучено особовий склад невоєнізованих формувань, педагогічні працівники, технічний персонал, учні 1-11 класів.

       День  розпочався збором керівного складу ЦЗ закладу, на якому начальник штабу ЦЗ Качур Т. В. оголосила присутнім  мету і завдання ЦЗ, а заступник начальника ЦЗ з евакуації Пилипчук В. В. ознайомила з планом проведення Дня ЦЗ в школі.  На  загальношкільній лінійці ці ж завдання були доведені до учнів, окремо наголошено на правилах безпеки життєдіяльності під час евакуаційних та практичних заходів.                                                  

На етапі проведення навчальних занять учні ознайомилися з теоретичним матеріалом із запропонованих тем:

ü «Вогонь – друг чи ворог» – 1-4 кл;

ü «Надзвичайні ситуації» - 6 клас;

ü «Чорнобиль – біль і горе» - 5кл;

ü «Багато знати – вміло діяти» - 7 кл;

ü «Пожежонебезпечні речовини і матеріали. Евакуація з приміщень школи» -  8 клас;

ü «Це потрібно знати кожному» - 9-11 кл.

  Учні переглянули документальний фільм «Світові катаклізми» та відпрацювали практичні навички дій у конкретних надзвичайних ситуаціях у вигляді рольових ігор, ситуативних змагань.

По сигналу «Увага всім!» учасники навчально-виховного процесу були оповіщені про надзвичайну ситуацію і діяли відповідно до Плану реагування та Інструкції щодо дій персоналу у разі надзвичайної ситуації.

Цікавою для учнів  була зустріч з працівниками ДПРЧ - 13 м. Ізяслава. Вони ознайомили учнів з специфікою своєї роботи, продемонстрували знаряддя пожежогасіння та захисні костюми, в яких рятувальники працюють на пожежі. Учнів зацікавила розповідь про укомплектування  пожежної машини. Згодом кожен мав можливість відчути себе на місці рятувальників, сівши за кермо пожежної машини, одягнувши захисне знаряддя, керуючи пожежним рукавом тощо.

На наступному етапі медична сестра закладу Якимчук І. В. провела з учнями  заняття по наданню першої долікарської допомоги в нестандартних ситуаціях. Учні  намагалися практично оволодіти вмінням правильно накладати різні види пов’язок, медичних шин. Все відбувалося швидко з врахування часу  та виходячи з підсобних матеріалів.

Вчитель основ захисту Вітчизни Кравчук В. М. провів практичне заняття з засобами індивідуального захисту (протигаз, респіратор, ватно-марлева пов’язка), розповів про захисний костюм. Були проведені тренування з учнями по виконанню нормативів хімічної загрози, одягання та зняття протигаза.  

Завершився день спортивними змаганнями «Веселі старти» серед учнів 1 – 4 класів під керівництвом класовода 3 класу Скотинюк В. С. та товариським матчем з футболу серед старшокласників організатор вчитель фізкультури Кальніцький М. М. 

Об’єктове тренування проводилось відповідно до Плану підготовки та проведення «Дня Цивільного захисту та об’єктового тренування». Плануючі документи для проведення тренування розроблені і відпрацьовані в цілому.

 

Переглядів: 353 | Додав: ruta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024uCoz