Білівський НВК Субота, 27.04.2024, 02:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 24 » Велопробіг в рамках акції "Ми за Мир!"
21:46
Велопробіг в рамках акції "Ми за Мир!"

21 вересня 1981 року Організація Об’єднаних націй запровадила Міжнародний день Миру. Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

В цей день учні та вчителі Білівського НВК здійснили велопробіг «Ми за Мир!», метою якого було вшанування пам’яті воїнів-героїв, які загинули в боротьбі за Мир на українській землі.

Першою зупинкою був Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім. О. Кушнірука, де відкрито меморіальну дошку Олександру Кушніруку. Адміністрація закладу провела екскурсію для учасників велопробігу: показали стенди учнів – випускників, які воювали, воюють на Сході. В бібліотеці ми переглянули презентацію про них, яка в супроводі патріотичної пісні, була яскравим емоційним доповненням до загальних вражень. Після чого нас запросили долучитися до флешмобу присвяченого дню Миру. Знову звучала патріотична музика, живе виконання учнів школи створило доброзичливу атмосферу, гарний настрій. На вулиці ми віддали шану пам’яті  О. Кушніруку, поклавши квіти до меморіальної дошки, Нитка О. декламувала власний вірш про Мир, а наостанок зустрічі спільно заспівали гімн України.

Вже за 10 хвилин нас зустрічав Ізяславський  НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 5 ім. О. Онищука, гімназія». Провели до куточка пам’яті М. Микитюка. Діти, спільно з екскурсоводом розповіли про юного героя, про його шкільні роки, про його перемоги та мрії. Цікавість і сум одночасно огортав наші серця. Настільки щирі господарі школи в шані до свого випускника. Запросили нас і до військового музею О. Онищука. Знову тільки позитивні враження від виступу учнів школи, екскурсовода. Під час покладання квітів біля меморіальної дошки М. Микитюку до виконання гімну долучилася учні школи, адміністрація закладу. Закінчувалася цікава, щира зустріч вигуками «Слава Україні», «Героям слава».

В 12.00 годині, на подвір’ї Ізяславської школи І-ІІ ступенів №4, учні та колеги вже вишикувалися на урочисту лінійку з плакатами «Ми за Мир». Зачитала вірш Нитка О., поклали квіти до меморіальної дошки В. Кобернюка, спільно виконали гімн. Згодом нас запросили до школи де учні цікаво, змістовно розповіли про Василя Івановича. Про його навчання, спортивні досягнення, про те який авторитет він мав працюючи в замковій колонії. На оформленому стенді багато грамот Василя. І знову груди наповнювала гордість за земляка і сум за втратою Героя.

Відвідуючи заклади, переїжджаючи від школи до школи я чула вислови своїх учнів, які викликають гордість за наше майбутнє, герої серед нас: «…яким молодим загинув Коля…», «скільки грамот у Василя!», «…він створив класну футбольну команду…», «…гарна дівчина була в Колі», «так багато учнів з цієї школи воює», «він був знайомим мого брата», «я читала про нього в газеті».

Підсумовуючи дану акцію, висловлюємо щирі слова подяки адміністрації, вчителям, учням шкіл м. Ізяслав. За теплий прийом, за змістовно проведений час, за дух патріотизму в закладах, за щирі слова. Дякуємо відділу освіти, який допоміг організувати та провести патріотичну акцію «Ми за Мир!».

Складаючи докупи пазли Міжнародного Дня  Миру в нашій частинці єдиної України, вимальовується картина, що наша сила в нашому єднанні і ми єдині в прагненні Миру. Миру нашій Україні! Слава Героям, що виборюють цей Мир!

 

 

 

Переглядів: 367 | Додав: ruta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Vik • 11:25, 25.09.2015
http://khm.depo.ua/ukr/khm/diti-izyaslavshchini-prodemonstruvali-pragnennya-do-miru-veloprobigom-22092015124 400
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024uCoz